Drustvene mreze...Lose strane i dobre strane...

19:13
Caoo, danas cemo procaskati o DRUSTVENIM MREZAMA. Verujem da svako od vas ima bar jednu drustvenu mrezu. Ne bitno da li je to twiter, instagram, snapchat,facebook, youtube, pinterest, tumblr.
Morate znati da drustvene mreze imaju pozitivne i negativne strane.Prvenstveno cu reci lose strane drustvenih mreza.

Kao sto svi znate svi mogu videti vase slike, ne retko, ali opet i ne tako cesto, se desava a neko zloupotrebi te slike i napravi neku parodiju, medjutim postoje sve one divne stranice koje prave prelepe edite za razne poznate licnosti.

Druga mana su hakeri koji mogu da hakuju vas profil i vide vase privatne informacije, zato uvek dodajte vas imejl i broj telefona da bi ste zastitili vas nalog. Obavezno imajte dobru i nrpobojnu lozinku koju cete zapamtiti.Ukoliko vam neko hakuje profil budite stalozeni, prvo kontaktirajte hakera, ukoliko ne sklopite dogovor (mislim na to da vam vrati stranicu, ne da mu date novac ili se vidite sa njim) prijavite problem instagramu ili nekoj drugoj mrezi  a onda i policiju  u slucaju da vas haker uznemiriva ili trazi novac od vas)

Treca mana su pedofili kojih se trebate cuvati. Nikada ne saljite svoju adresu ili broj telefona. Ne prihvatajte nepoznate osobe , ukoliko vas uznemiravaju blokirajte i prijavite ih.

Cetvrta mana je to da cete vrlo lako popustiti u skoli ukoliko po ceo dan snimate, editujete izbacujete i lajkujete slike i tvitove.
Nemojte dopustiti da vam se to desi, jer je po meni to mozda najgora mana drustvenih mreza.


Dobre strane su:

Uvek mozete upoznati osobe sa istim interesovanjima preko razlicitih grupa i sa njima razmeniti znanja.

Mozete dosta nauciti i saznati preko drustvenih mreza.

Mozete stvoriti sebi posao, pisanjem blog, radjenjem makeupa na instagramu, snimanjem videa za youtube ili promovisanjem nekog brenda odece.
Nacini zarade su raznoliki. Ukoliko ste makeup majstor, mozete se sminkati i svoje slike objavljivati na instagramu gde cete ukoliko skupite puno pratioca dobiti sponzore. 
Na blogu mozete pisati o raznim temama ili promovisati brendove fotkanjem.

Mozete se povezati sa ranim osoba i stvoriti zajednicu poput Srpske Blogerske zajednice na facebooku.Sve u svemu dobro je imati drustvene mreze ali pod uslovom da ih dobro napravite sa jakom sifrom, zastitinim emailovima i brojevima telefona, i naravno da ne visite na njima 24/7.


To bi bilo to ljubim vas puno i ne zaboravite da me zapratite na mojim drustvenim mrezama:
Youtube; Milicaa
Instagram: @crnookam ; @milicaas_dogs
Facebook: Lifestyle blog- Mimmi's corner
Google + (gooogle plus imaju svi koji imaju google nalog); Milicaa
Pinterest: Milica Markovic. 


You Might Also Like

1 коментара

  1. Moram reci da mi je jako drago sto je neko pisao na ovu temu! Vrlo interesantan i realan post. Slozila bih se sa svim sto si rekla. Zaista sam uzivala citajuci.
    Gotičarka

    ОдговориИзбриши