Saveti za učenje ☺☺☺☻

12:53


  • Napravite raspored dnevnih aktivnosti, isplanirajte vreme za učenje, odmor i razonodu.
  • Učite svakog dana u planiranom terminu koji vam najviše odgovara.
  • Napravite plan učenja: gde ćete da učite, šta ćete da učite i kojim redosledom.
  • Najbolje je da učite za stolom jer održava budnost.
  • Pored sebe imajte samo predmete neophodne za učenje.
  • Imajte stalni radni prostor ili kutak, dobro osvetljen i provetren.
  • Obezbedite što "mirnije" uslove za učenje, bez buke, galame i telefonskih poziva


Na lepljivim papirićima možete da zapišete godine iz istorije i neka teška imena koj ne možete da zapmtite stavite ih na neka uoćljiva mesta npr. zalepite ih na ogledalo, vrata sobe, radni sto.
Tako ćete lakše zapamtiti bitne podatke iz istorije geografije, biologije, istorije,engleskog. ☺
Uvek obeležavajte važne stvari, malim lepljivim papirima i podvlačite važne definicije koje morate zapamtiti.Preporučujem vam da koristite šarene hemijske, markere.
Na telefonu obeležite kada imate neki kontrolni i podsetnik nekoliko dana pre i tako nikada nećete zaboraviti kada imate kontrolni.


Kada vežbate zadatke za kontrolni iz fizike, matematike, hemije uvek pišite uredno i možete šarenim hemijskama. Ponovo provežbajte zadatke koje ste radili u školi
Redovno radite domaće zadatke jer samim tim vežbate.Potrudite se da uvek slušate na času i pitajte nastavnika ili nastavnicu ako vam nije jasno kako se neki zadatak radi. Učite definicije i pažljivo čitajte zadatke, to će vam puno pomoći oko dobijanja dobre ocene, ali naravno be truda i vežbanja nećete moći dobiti dobru ocenu.
Ako vam je ostao samo jedan dan do kontrolnog, bolje sedite i naučite koliko možete, nego da uopšte ne naučite ništa.

Takođe možete zamoliti da vas neko prepita u toku dana i takoće te znati koliko ste naučili a koliko još trebate da učite.

Poslednje sto vam preporučujem ali ne i najmanje efikasno je da učite za željenu ocenu. Ako želite 2 onda učite za dva, ako želite pet onda učite za pet. I to treba da vam bude motivacija koja će vas držati fokusirane.

To bi bilo to .☺

You Might Also Like

0 коментара